09/04/2010

Lentilles pel glaucoma…

Posted in Curiositats a 10:34 per inc87

Anuj Chauhan, de la Universitat de Florida (EEUU) està portant a terme un estudi per tal de descobrir mètodes eficaços per a poder aplicar medicaments en l’ull, sense que causi cap efecte secundari. Recentment els investigadors treballen en el descobriment de maneres de tractar el glaucoma.

El glaucoma és una malaltia que pot ferir el nervi òptic, el que transporta la informació de l’ull fins al cervell, causant la pèrdua de visió i fins i tot la ceguera. Aquesta malaltia es tracta de la segona causa de ceguera en el món, que normalment es troba en els països desenvolupats.

Fins ara, les gotes per tractar aquesta tensió ocular constitueixen la teràpia més extesa; Però el problema d’aquestes gotes és que el seu contacte amb l’ull s’evapora al poc temps de ser administrades a causa de l’arrossegament per part de les llàgrimes, fent que el fàrmac no actuï tal com s’espera. És per això que un equip d’investigadors vol treballar en el descobriment d’un altre mètode més efectiu per a portar el principi actiu fins a l’ull: Volen crear unes lentilles impregnades de Vitamina E. Així doncs, la idea és fer unes lentilles recobertes de nanopartícules capaces d’alliberar el seu principi actiu sobre la superfície ocular.

Fins ara aquest sistema només s’ha provat en animals, però està previst que en els propers anys es realitzin assajos en éssers humans.

Per a més informació sobre Glaucoma… http://bit.ly/dfOiMQ

Deixa un comentari