30/05/2010

Els pèptids en la cosmètica “Producte de L’Bel”

Posted in Curiositats a 16:52 per inc87

Fa uns dies ens van explicar que cada vegada els pèptids intervenen més en la cosmètica. En aquesta entrada es presenta un clar exemple de la eficàcia que presenta la intervenció dels pèptids en cremes per a la pell. La companyia de bellesa L’Bel va crear un producte capaç de revertir l’envelliment, és a dir, recuperar allò danyat, cosa que aquest moment es considerava impossible. El producte és conegut com al primer Antiedad Global de L’Bel Concentré Total.

L’Bel és una empresa que es dedica als productes de la cura de la pell, especialitzada en la dona. Aquesta empresa ha treballat amb la col·laboració de 2 laboratoris europeus, que són Exysmol i Laboratorios Serobiologicos.

Per tal d’aconseguir van realitzar una investigació científica que es va iniciar amb l’estudi del problema, la glicació i el desenvolupament de la tecnologia que pogués permetre la deglicació.

La glicació es troba relacionada amb el sucre ingerit o absorbit amb els aliments, els quals es transformen en glucosa dins del nostre organisme. En cas de consumir un excés de glucosa, no es troben suficients transportadors fins a les cèl·lules, i llavors és quan aquesta s’uneix a les proteïnes, tractant-se d’una unió indeguda, que és el que es coneix com a glicació. Dit d’una altra manera, es tracta d’un procés de desnaturalització de les proteïnes per unió de molècules de sucre; Així doncs, tot allò d’origen protèic s’oxida o acumula molècules de sucre enganxades i es transforma. A més, la glicació pot afectar a altres sistemes, tals com el sanguini, respiratori o nerviós; Danyar el teixits connectius i als ulls i a més, agreujar la diabetis.

Així, l’excés de glucosa en la pell estimula la ràpida glicació del colàgen, que representa el 70-80% del pes sec de la pell i li dóna elasticitat i consistència, causant la pèrdua d’elasticitat i uniformitat de la pell, generant-se les arrugues i altres signes d’envelliment.

Donat aquests problemes, L’Bel va trobar la solució: La Deglicació.

Consisteix en reparar el colàgen ja glicat i restaurar-lo a la seva forma original. Dit d’una manera més científica, es tracta de revertir la principal conseqüència de l’envelliment, és a dir, la unió dels sucres i la proteïna de la pell. Fins ara només es coneixien productes els quals prevenien o retrasaven la glicació.

Així doncs, L’Bel juntament amb el laboratori Exsymol van desenvolupar un nou pèptid capaç de revertir la glicació, i per tant, l’envelliment. Aquest pèptid és capaç de deglicar les fibres rígides de la pell, i per tant de restaurar el colàgen ja danyat per la glicació.

A continuació es presenta d’una manera general, la composició important per a l’obtenció d’aquest producte:

La fórmula se potencia con el extracto de la seta milenaria Maitake, que contiene propiedades rejuvenecedoras y la cual fue sintetizada por los Laboratorios Serobiológicos. El extracto de seta de Maitake activa la proteína 6GP, marcador esencial de la  edad y vitalidad de las células, para energizar y revitalizar la piel.  La combinación exclusiva de ingredientes dentro de los cuales se encuentra el innovador péptido desarrollado en alianza con Exsymol y el extracto de la milenaria seta “Maitake” conforman la tecnología Deglicage, la cual es capaz de deglicar el colágeno dañado en la piel. Esta tecnología, de innovación mundial,  es lanzada por L’Bel en el 2010 con Concentré Total.