31/05/2010

Més publicitat…

Posted in Curiositats a 11:21 per inc87

Aquí us presento uns quants anuncis més relacionats amb la ciencia. En aquest cas es tracta d’un anunci de de la marca de cotxes Nissan, un de la marca de cerveses Heineken i un últim de la marca d’olis de motor Shell Helix.

1. Nissan Qashqai – “Urban Bowling”

Els autors d’aquest primer anunci han aprofitat el pes de les bitlles per tal de presentar el nou Nissan Qashqai, amb la finalitat de destacar la resistència d’aquest cotxe. En aquesta spot podem veure com a mesura que cauen les bitlles, aquestes van destrossant tot el que es troben pel camí, des de motos fins a altres cotxes. Al final de l’anunci podem veure com el conductor del Nissan Qashqai se l’emporta sense cap mena de danys.

2. Heineken – “Closet-nevera”

Aquest divertit anunci publicitari té com a escena principal l’armari. Primer de tot veiem com 4 dones s’emocionen quan veuen un vestuari ple de complements i roba; A continuació, aquestes senten els crits dels homes, els quals s’emocionen encara més al veure un magnífic frigorífic ple de cerveses fresques de Heineken.


3. Shell Helix – “Crystal car”

Aquest anunci vol presentar l’oli de motor Shell Helix. En aquest spot podem veure un cotxe de transparent, concretament fet de vidre. Amb això el que volen és destacar és la importància de l’oli pel cotxe, i per tant, què passa quan l’oli passa per dins el motor.


30/05/2010

Els pèptids en la cosmètica “Producte de L’Bel”

Posted in Curiositats a 16:52 per inc87

Fa uns dies ens van explicar que cada vegada els pèptids intervenen més en la cosmètica. En aquesta entrada es presenta un clar exemple de la eficàcia que presenta la intervenció dels pèptids en cremes per a la pell. La companyia de bellesa L’Bel va crear un producte capaç de revertir l’envelliment, és a dir, recuperar allò danyat, cosa que aquest moment es considerava impossible. El producte és conegut com al primer Antiedad Global de L’Bel Concentré Total.

L’Bel és una empresa que es dedica als productes de la cura de la pell, especialitzada en la dona. Aquesta empresa ha treballat amb la col·laboració de 2 laboratoris europeus, que són Exysmol i Laboratorios Serobiologicos.

Per tal d’aconseguir van realitzar una investigació científica que es va iniciar amb l’estudi del problema, la glicació i el desenvolupament de la tecnologia que pogués permetre la deglicació.

La glicació es troba relacionada amb el sucre ingerit o absorbit amb els aliments, els quals es transformen en glucosa dins del nostre organisme. En cas de consumir un excés de glucosa, no es troben suficients transportadors fins a les cèl·lules, i llavors és quan aquesta s’uneix a les proteïnes, tractant-se d’una unió indeguda, que és el que es coneix com a glicació. Dit d’una altra manera, es tracta d’un procés de desnaturalització de les proteïnes per unió de molècules de sucre; Així doncs, tot allò d’origen protèic s’oxida o acumula molècules de sucre enganxades i es transforma. A més, la glicació pot afectar a altres sistemes, tals com el sanguini, respiratori o nerviós; Danyar el teixits connectius i als ulls i a més, agreujar la diabetis.

Així, l’excés de glucosa en la pell estimula la ràpida glicació del colàgen, que representa el 70-80% del pes sec de la pell i li dóna elasticitat i consistència, causant la pèrdua d’elasticitat i uniformitat de la pell, generant-se les arrugues i altres signes d’envelliment.

Donat aquests problemes, L’Bel va trobar la solució: La Deglicació.

Consisteix en reparar el colàgen ja glicat i restaurar-lo a la seva forma original. Dit d’una manera més científica, es tracta de revertir la principal conseqüència de l’envelliment, és a dir, la unió dels sucres i la proteïna de la pell. Fins ara només es coneixien productes els quals prevenien o retrasaven la glicació.

Així doncs, L’Bel juntament amb el laboratori Exsymol van desenvolupar un nou pèptid capaç de revertir la glicació, i per tant, l’envelliment. Aquest pèptid és capaç de deglicar les fibres rígides de la pell, i per tant de restaurar el colàgen ja danyat per la glicació.

A continuació es presenta d’una manera general, la composició important per a l’obtenció d’aquest producte:

La fórmula se potencia con el extracto de la seta milenaria Maitake, que contiene propiedades rejuvenecedoras y la cual fue sintetizada por los Laboratorios Serobiológicos. El extracto de seta de Maitake activa la proteína 6GP, marcador esencial de la  edad y vitalidad de las células, para energizar y revitalizar la piel.  La combinación exclusiva de ingredientes dentro de los cuales se encuentra el innovador péptido desarrollado en alianza con Exsymol y el extracto de la milenaria seta “Maitake” conforman la tecnología Deglicage, la cual es capaz de deglicar el colágeno dañado en la piel. Esta tecnología, de innovación mundial,  es lanzada por L’Bel en el 2010 con Concentré Total.

24/05/2010

“Sony” i el Mundial de Futbol 2010 en 3D!

Posted in Curiositats a 19:42 per inc87

La companyia japonesa Sony emetrà el Mundial de Futbol de Sudàfrica 2010 en 3D. Aquests, han arribat a un acord amb la FIFA per a poder grabar fins a 25 partits del pròxim Mundial de Futbol en 3D i projectar-los en pantalles gegants que es trobaran instal·lades en 7 ciutats, tals com Mèxic, Rio de Janeiro, Roma, Berlín, Londres, París i Sidney.


A principis de Juny, concretament just abans del Mundial de Futbol de Sudàfrica, arribaran les primeres TVs en 3D de la companyia Sony. És així com aquesta marca japonesa preten imposar un salt tecnolòcic en el que podriem anomenar “oci domèstic” al llarg d’aquesta competició esportiva, el mundial de futbol que molts de nosaltres seguirem.

Les primeres televisions que sortiran a la venta, de com a mínim 40 polzades, tindran un preu de com a mínim 1800 euros i per cada ullera necessària per a visualitzar l’efecte 3D, es demanarà al voltant d’uns 100 Euros. Cal destacar que Sony, a diferència de les altres companyies, aposta per unes ulleres “actives”, que disposaran d’un mecanisme que quan s’encenen aconsegueixen limitar l’efecte de parpadeix que es dona amb les passives i s’evita la pèrdua de definició.

A més, també es produiran i es distribuiran pel·lícules oficials del Mundial de Futbol 2010 en 3D en Blu-Ray i altres formats; També sortiran a la venta i es podran veure amb antelació diversos trailers promocionals de les cintes en les botigues de Sony.

23/05/2010

Més anuncis publicitaris…

Posted in Curiositats a 15:28 per inc87

Recordeu l’entrada que vaig fer a principis de Maig sobre els anuncis de televisió enfocats a la ciència i/o tecnologia actual? Doncs una vegada més, dedicaré una altra entrada a diversos anuncis publicitaris…a veure què us semblen!

Aquesta vegada els anuncis que he escollit estan més relacionats en la branca química, tractant-se d’anuncis dedicats a les drogues, medicaments o detergents d’ús general…

1. Medicaments; La informació que es vol transmetre en aquest anunci és que no només es necessiten medicaments per a millorar un malestar o malaltia… El missatge que s’observa en aquest anunci és “Sometimes it takes more than medication”.

2. Campanya anti-drogues; Volen advertir que les drogues destrueixen el nostre futur.

Aquest primer, es tracta d’un anunci de l’empresa CWS, empresa líder mundial en higiene, que vol demostrar l’eficàcia del seu producte “CleanSeats“. En aquest cas s’observa com una noia deixa la cocaïna a la tassa del WC. D’aquesta manera, la cocaïna comença a desaparèixer degut a que el “CleanSeats” disponible al WC es posa en marxa quan ha detectat brutícia en el seient. El títol que li ha donat a l’anunci és “Say no to dirt” (Digues que no a la brutícia), que en aquest cas també es volen referir a “Digues que no a les drogues”.

A continuació es presenta un altre video d’una campanya anti-drogues… El missatge que es vol transmetre és “Every day, more and more people are lining up to destroy themselves…If you need help call…

3. Detergent “Magistral”; Història de dos ninots de neu enamorats… Finalment un tràgic final: Un dels dos es fon… Aquest anunci és una manera original de promocionar un detergent per netejar el terra.

21/05/2010

Creen empaquetatge antimicrobià natural per a substituir l’ús dels plàstics

Posted in Ciència a 17:09 per inc87

Científics del “Centro de Investigación y Estudios Avanzados (Cinvestav) de Querétaro“han dissenyat un empaquetatge biodegradable i bioactiu.

Els experts han desenvolupat compostos, la fòrmula química dels quals està programada per a la seva degradació d’acord amb les necessitats o especificacions del producte. Aquest empaquetatge biodegradable i bioactiu conté agents antimicrobians naturals capaços de restringir l’activitat de bacteris que són capaços de contaminar els aliments frescos, tals com les verdures o llegums. Aquests aliments frescos poden infectar-se amb el bacteri Listeria monocytogenes, tractant-se d’un microorganisme que habita en el fertilitzant dels cultius.

El consum d’aquests aliments contaminats podria provocar el que es coneix com a listeriosis , tractant-se d’una malaltia que porta a símptomes com febre, dolors musculars, nàusees, diarrea, destacant la possible inflamació de les membranes que cubreixen el cervell.

El material d’aquest empaquetatge està elaborat a partir de proteines del sèrum lacti i de diversos agents antimicrobians naturals, com ara la nisina.

A més, l’especialista va explicar que a partir d’un bacteri àcid làctic natiu, aillat del formatge fresc i de proteïnes del sèrum lacti, que ha aconseguit dissenyar un material d’empaquetatge biodegradable i comestible.

Per a més informació: http://bit.ly/bKRrzU

14/05/2010

Neuropèptid responsable de la ressaca

Posted in Curiositats a 11:20 per inc87

Un grup de neurocientífics de la Universitat de Southampton han publicat un article a la revista Plos One basat en el descobriment de la molècula responsable de la ressaca.

Segons aquests investigadors, es tracta d’un neuropèptid, un “senyalitzador” del cervell que  en activar-se, és el responsable últim de la cascada de desagradables sensacions i símptomes que es pateixen el dia després d’haver ingerit una quantitat considerada d’alcohol. D’aquesta manera, el cervell intenta adaptar-se als diferents graus de intoxicació o dependències de l’alcohol.

Els autors han sigut capaços, per primera vegada, de identificar exactament on i com afecta el consum de begudes alcohòliques al sistema nerviós. Aquest obre noves portes al tractament de l’alcoholisme. A més, aquesta investigació també obre noves armes químiques que minimitzin o eliminin completament els efectes posteriors a una ingesta abundant d’alcohol.

Per a més informació: http://bit.ly/akRNjV

10/05/2010

Modificació enzim “CocE”: Tractament per a la intoxicació per cocaïna…

Posted in Ciència a 11:22 per inc87

Actualment s’ha desenvolupat un tractament experimental per a la intoxicació per cocaïna, el qual pot ajudar a eliminar aquesta substància de l’organisme i per tant de reduir els danys causats pel seu consum: danys cardiovasculars, hepàtics i cerebrals. Aquest estudi va ser realitzat per uns investigadors de les universitats de Michigan, Colòmbia i Kentucky.


La Federación de Sociedades Americanas de Biología Experimental apunten que la sobredosis per consum de cocaïna són la causa principal de quasi mig milió de urgències hospitalàries per anys en els Estats Units.

Es coneix que aquesta substància és eliminat a través de l’orina, i per tant l’absència d’un tractament farmacològic específic provoca que només es tractin els símptomes més immediats, mentre persisteixen els efectes nocius per l’organisme fins que aquest és eliminat completament. Així, a causa del dany extensiu que provoca a l’organisme, els investigadors han modificat l’enzim de la cocaïna esterasa (CocE), present en els humans, que podria ajudar a descompondre la cocaïna que s’ha consumit en fragments inactius, a una velocitat de quasi 1000 vegades més ràpid que el propi organisme. La millor estratègia per al tractament de la toxicitat per sobredosis consisteix en eliminar directament la droga.

COCAÏNA ESTERASA (CocE)

Inconvenients?

La cocaïna esterasa, CocE, és naturalment inestable a la temperatura de l’organisme, d’uns 37ºC, fet que ha portat a la utilització d’una sèrie d’aproximacions bioquímies per tal de modificar-la i a la vegada millorar la seva estabilitat tèrmica.

Com a resultats d’aquest estudi, cal destacar que els investigadors van aconseguir eliminar dos dels metabòlits més actius de la cocaïna, la norcocaina i el cocaetilè, sense afectar gens a la benzoilecgonina, tractant-se del principal metabòlit d’aquesta droga que per sort és eliminada per la orina.

Estructura de COCAÏNA

Estructura de NORCOCAÏNA

Estructura de COCAETILÈ



Estructura de BENZOILECGONINA

Amb aquests bons resultats, els investigadors van evaluar la eficàcia d’aquest enzim modificat davant de la presència d’altres substàncies com l’alcohol, la nicotina o la morfina, observant-se que no minvava la eficàcia de “CocE” en cap dels casos.

A més, arriben a la conclusió que “CocE” pot ser un bon candidat per al tractament de la intoxicació per cocaïna, doncs uns anàlisis amb rosegadors han determinat que aquest enzim és capaç de revertir els danys cardiovasculars que provoca el consum de cocaïna.

Més informació:

– Complicacions cardiovasculars per ús de Cocaïna: http://bit.ly/cecoP1

– Informació sobre Cocaïna: http://bit.ly/9TeYv7

09/05/2010

Ciència i/o tecnologia en els anuncis de televisió!

Posted in Curiositats a 13:27 per inc87

Avui faré una entrada al bloc completament diferent a les habituals… Dedicaré aquest apartat per a mostrar alguns dels anuncis de televisió que més m’han cridat l’atenció i que, d’alguna manera o altra, tenen relació amb la ciència i la tecnologia actual.

Si sou d’aquelles persones que quan mireu la TV pareu atenció tant en els programes que us interessen com en els anuncis, segur que els haureu vist; Contràriament, si sou d’aquelles persones que quan esteu disposats a mirar un programa, desconnecteu en el temps d’anuncis, el més probable és que no els hagueu vist mai. Jo personalment reconec alguns que mostraré a continuació no els havia vist mai.

1. NIKE – “Human Chain”

En aquest anunci es mostra un seguit d’esportistes famosos clonats, per tal de promocionar la marca Nike. A més, amb aquesta extensa “cadena humana” volen demostrar el gran esforç que cal per a arribar a l’èxit.

2. BUD LIGHT – “Observatory”

És un dels spots que van ser emesos en la “Superbowl 2010”, promocionant la cervesa “Bud Light” en un Observatori.

3. PEUGEOT – “Alchemy”

En aquest anunci volen inventar un nou automòbil Peugeot, mostrant la combinació de diverses peces metàl·liques.

4. AUDI – “Cub Rubik”

L’anunci de Audi A4 2.0 TDI, mostra d’una manera entretinguda la creació d’aquest nou model: Utilitzant la idea del conegut “Cub Rubik”, es van encaixant les peces que componen aquest automòbil, fins a obtenir el model desitjat.

5. AUSONIA – “Lucha contra el cáncer de mama”

Aquest spot publicitari vol destacar la importància de la lluita contra el càncer de mama. Com ja es coneix actualment, la marca Ausonia  col·labora amb la investigació de la prevenció d’aquesta malaltia.

6. GAS NATURAL (Bèlgica) – “Natural Gas”

Un anunci sobre “Natural Gas” de Bèlgica, mostra com el calor es propaga per tota la casa, mitjançant la funció stop motion.

7. PANTALLES SONY – “Eye Candy”

Capacitat d’alta definició en pantalles del model Sony Bravia: Naixement, explosió i alliberament del color.

8. GOOGLE – “Google Chrome”

El que es vol és mostrar com funciona el Google Chrome. Un anunci on comença mostrant aparells clàssics fins a les modernes; Tot allò clàssic portat al l’actualitat.

9. LA CASERA – “Pedazo invento La Casera”

Amb aquest graciós anunci, La Casera tracta de tornar als seus orígens. Utilitzant l’aplicació del còmic 13 Rue del Percebe, de Francisco Ibánez, volen mostrar l’important descobriment de La Casera. Concretament, en aquest spot es destaca l’esforç en penjar un cartell de La Casera en la teulada d’un edifici, i quan ho aconsegueixen, acaben dient: Pedazo invento La Casera.

10. COCA-COLA – “La intel·ligència sobre la força”

Coca-cola ajuda als estudiants:  L’anunci es basa en un noi que s’ha quedat adormit mentre estudiava un examen de Història. En aquest hi intervé la ficció, doncs els personatges dels llibres intenten despertar-lo. Es despertarà? Finalment és Cleopatra qui aconsegueix que el noi es desperti: Amb el soroll del gas en la obertura d’una ampolla de Coca-cola.

08/05/2010

“Neuromedina B” pèptid que controla l’acumulació de greixos

Posted in Ciència a 13:08 per inc87

Un grup d’investigadors de Brasil han identificat un pèptid el qual evita que els animals s’engreixin tot i que aquests segueixin una dieta excessiva en greixos.

En el Laboratorio de Endocrinología Molecular de Instituto de Biofísica Carlos Chagas Filho es van portar a terme un experiment amb ratolins i van identificar la relació directe entre la obesitat i el mecanisme d’acció del pèptid neuromedina B (NB). Tot i que es desconeix exactament la funció de NB, se sap que és una substància que s’expressa molt en l’organisme humà, i a més, està vinculada en els mecanismes de ingestió d’aliments. Generalment, els pèptids necessiten unir-se a una molècula específica, el receptor, per tal de poder portar a terme les seves funcions. Així, aquest estudi permet concloure que la interacció entre NB i el seu receptor pot ajudar a controlar el pes.

Concretament, una modificació genètica que eliminés la producció del receptor del NB, es veu involucrat en la forma en què s’acumula el greix. Així, tal com s’ha esmentat, es va portar a terme un experiment amb ratolins de laboratori, els quals se’ls va anar eliminant el receptor de NB, i els quals van ser sotmesos a una dieta amb gran quantitat de lípids, i per tant, rica en greixos, per induir la obesitat. Finalment, els resultats van mostrar que aquells ratolins que no disposaven de l’acció del NB, és a dir, en els que es va eliminar el receptor del NB, patien una reducció en l’acumulació de greixos.

Així, es creu que aquest descobriment permetrà futurs estudis dedicats al desenvolupament de medicaments capaços d’impedir l’acumulació de greixos en el cos, fins i tot als humans que consumeixen un excés de greixos.

07/05/2010

Estudi de l’ús de pèptids per regenerar el cor després d’un infart

Posted in Ciència a 23:03 per inc87

Actualment, a les persones que pateixen un atac de cor, se’ls subministra medicaments que no tenen tendència a estimular la regeneració muscular. És per això que cal destacar que uns científics dels Estats Units estan investigant l’ús de pèptids per a regenerar el cor després d’un infart.

Per tant, dit d’una altra manera, l’objectiu principal és reparar els danys en el cor amb pèptids que activen la proliferació de les cèl·lules del cor. Investigadors de Nova York, concretament del Centre de Investigació Cardiovascular de l’Escola de Medicina Mount Sinai, amb la col·laboració de l’Hospital Infantil de Boston, tenen la intenció d’aprofitar la capacitat del cor humà en generar noves cèl·lules, i així canviar la forma en què es tracten les malalties del cor.

Ho faran desenvolupant nous fàrmacs basats en pèptids, molècules formades per la unió de diversos aminoàcids, amb la finalitat d’estimular el creixement de noves cèl·lules del múscul del cor en el cos humà.

Així, fins ara es coneix que els investigadors han realitzat proves amb pèptids capaços d’estimular el creixement de cèl·lules noves i millorar la funció cardíaca en rosegadors i porcs, als quals se’ls hi havia induït un atac de cor. En aquest cas ens podem preguntar: Com afecta? Els resultats preliminars han demostrat que al injectar una quantitat del pèptid (en aquest cas es va treballar amb un pèptid anomenat “periostina”) en el pericardi, la membrana que recobreix el cor provoca que els músculs cardíacs es regenerin, sense tornar completament a la normalitat, però estan molt millor.

Degut als bons resultats, aquests científics esperen que les molècules peptídiques portin a un mètode alternatiu pel tractament de les malalties cardíaques també en els humans.