19/04/2010

El gen “MTHFD1L”, vinculat amb la malaltia Alzheimer

Posted in Biologia a 11:45 per inc87

Investigadors del Instituto de Genómica Humana de la Universitat de Miami, Estats Units, han identificat un gen que està associat  amb el risc del desenvolupament de la malaltia Alzheimer.

L’Alzheimer és una malaltia cerebral que causa problemes amb la memòria, la forma de pensar, el caràcter i la manera de comportar-se.

Els investigadors van examinar una variació genètica a través de gènomes de fins a 2269 persones que pateixen la malaltia de Alzheimer, i de 3107 persones que no pateixen tal malaltia. En aquest estudi es van examinar les cadenes de DNA amb la finalitat d’identificar petites diferències en la seqüència gènica entre persones que pateixen la malaltia i persones sanes.

Amb aquest estudi, es va arribar a la conclusió que les persones que pateixen una variació en el gen MTHFD1L ajuda a controlar la producció de l’aminoàcid homocisteína en la sang. A més, diferents variacions del gen han sigut relacionades amb un major risc en la malaltia de les artèries coronàries.

Segons la investigadora Margaret PericakVance,  “Identificar este gen es importante porque se sabe que está relacionado con los niveles de homocisteína en el cuerpo”.

A continuació, s’adjunta una web en la qual s’explica més detalladament l’efecte dels nivells de homocisteïna a la malaltia que s’està tractant, l’Alzheimer. http://bit.ly/9qpKmc

Amb aquest estudi, els investigadors tenen l’esperança de que aquest descobriment serveixi com a indicador de les persones que poden tenir riscos majors d’Alzheimer, així com poder conèixer com es desenvolupa aquesta malaltia.

Per a més informació: http://bit.ly/97Ybz4

Deixa un comentari